MORE, MORE…

autor i reditelj
RATKO RADIVOJEVIĆ
pred-more-glumci
lutke i scenografija
JASNA PETROVIć-BADNJAREVIĆ
muzički saradnik
JOVANKA ZLATKOVIĆ
tehničko rešenje lutaka
ŠANDOR SARVAŠ
Predstava obnovljena u produkciji BROD TEATRA 2001. godine
Igraju:
VESNA ŽDRNJA
OLJA VOJNOVIĆ
VIDA JOVANOVIĆ
EMIL KURCINAK
Premijera: 15. januara 1995.
u produkciji POZORIŠTA MLADIH Novi Sad
na premijeri igrali:
VESNA ŽDRNJA, OLJA VOJNOVIĆ, VIDA JOVANOVIĆ, EMIL KURCINAK, TANJA CORNIJ,ANĐELIKA SIMIC, MARINA CINKOCKI
realizaciju predstave pomogao je
FOND ZA OTVORENO DRUŠTVO
Predstava MORE, MORE… je o susretu. Taj susret u kome ucestvuju različita bića, sveta kome su oni sami dali lik, uprkos tome što izgleda slučajan, neizbežan je. Bića iz susreta različita su po obliku, boji, velicini, brzini, pokretu, zvuku… konačno, toliko su različita da se njihova jedina dodirna tačka svodi na njihov slučajni susret. I more. Mogli bi produžiti svako svojim putem, mogli bi se zaustaviti, mogli bi nešto reći jedno drugom svojim sopstvenim jezikom, i mogli bi se razumeti dobro ili loše, mogli bi jedno drugo očarati, mogli bi zastrašiti jedno drugo, mogli bi da se ne vide i ne čuju i da se mimoiđu, što je takođe neka vrsta komunikacije. U svakom slucaju, oni govore svojim različitostima, kroz njih izražavaju svoje karaktere, potrebe, tačke gledišta, njima se bore za svoje mesto. U moru.
Ratko Radivojević
Učešće na festivalima
INFANT (Internacionalni Festival alternativnog i novog teatra) Novi Sad 1995.
Festival ekološkog pozorišta za decu Bačka Palanka 1997. i 2004..
MADRID SUR Madrid 2003.
NAGRADE
Predstava MORE, MORE… dobila je specijalnu nagradu za “ostvarenja u segmentima istraživanja vizualizacije kao i za postignuta dostignuća u oblasti animacije lutki” na INFANT-u 1995. godine
Na Festivalu ekološkog pozorišta za decu u Bačkoj Palanci 1997. predstava MORE, MORE… dobila je dve nagrade: za najbolju predstavu festivala u celini i Ratko Radivojević, kao autor i reditelj, nagradu za najbolju režiju.
Na Festivalu ekološkog pozorišta za decu u Bačkoj Palanci 2004. predstava MORE, MORE… proglašena je za NAJLEPŠU predstavu decenije.

Kritike