Titel
brodski dnevnik
7. avgust
plovnim-ti-kolaz1 plovnim-ti-kolaz2 plovnim-ti-kolaz3
plovnim-ti-kolaz4 plovnim-ti-kolaz5 plovnim-ti-kolaz6
Isplovljavamo u 10 sati. Vreme sunčano. Putovali do Titela sedam i po sati. Plovimo prvo Dunavom nizvodno, jedan motor se povremeno kvari ali ga Mačak usput popravlja.
Oko 12-13 stižemo kod gardinovačkog Robinzona. Živi sam na obali petnaest godina, peca, lovi, i ko zna šta sve još. Daje nam ribu da napravimo paprikaš, pijemo crno vino iz Slankamena.
Oko 14 sati smo na ušću Tise.
Sada plovimo uzvodno, a Tisa je neočekivano brza. Oko 15 sati ponovo crkava jedan motor. Možda se uplela neka ribarska mreža. Malo kasnije prokuvao je drugi motor. Sada nas gura trabakula i jedva se krećemo 2-3 km na sat. Mačak popravlja onaj motor koji je prokuvao. Merimo vreme, prelazimo jedan kilometar za 15 minuta. Od ušća do Titela ima 10 kilometara. Na brodu se odvijaju uobičajene aktivnosti.
Usput, dok uživamo u prelepoj Tisi, na desnoj obali nailazimo na ostatke stare Jugoslavije: kamperi sa jugoslovenskom zastavom, sa petokrakom.
Stižemo u Titel tek oko 17.30.
Pokušavamo da pristanemo na unapred dogovoreno mesto, ali ne uspevamo zbog struja koje nas nose. Menjamo lokaciju i pristajemo na samoj plaži. Plaža je nedavno uređena, sa prelepim suncobranima kao na Havajima.
Na obali Stevan Gečevski, načelnik za privredu Titela, mladići koji nam pomažu da se privežemo, Laza Ćurčić sa unukom Vukom. Iz Novog Sada su stigli Romana Knežević (Relja radi, doći ce kasnije), Silvija i Relja Dražić, Raša Doderović, Marko Lagator. Relja Dražić je napisao tekst za sledeću predstavu Brod teatra. Titeljani su na plaži postavili šank. Svira muzika, atmosfera praznična.
Već oko 20 sati pocinje da stiže publika. Postavljaju se klupe ispred splava. U 21 sve je prepuno, publika stoji svuda okolo. Posle predstave svira Vojvođanski bluz bend, na kraju Lela i Vuk izvode „Smoke on the Water“ (Dim na vodi). Posle svirke u Titelu žurka na obali do 6 sati ujutru.