Kamenjar
brodski dnevnik
13. avgust
plovnim-ka-kolaz1 plovnim-ka-kolaz2 plovnim-ka-kolaz3
plovnim-ka-kolaz4 plovnim-ka-kolaz5
Petak trinaesti. Samo da ne pada kiša… Stižemo na Kamenjar u 18 sati, kopnenim putem. Brod se vratio iz Bečeja bez nas i pristao kod pontona Restorana „Čarda“ Miće Zlojutra, velikog zaljubljenika u reku. Na svojim mestima već su takmicari u ribljoj čorbi. Iz naše ekipe Plovnih puteva Vojvodine učestvuju dva takmičara: Bane Vesnić i Mačak.
Lacika namešta reflektore, a onda stižu momci sa videobimom i razapinju platno. Kvare Lacikin posao i Lacika je opet pred infarktom. Proglašavaju se pobednici u kuvanju riblje čorbe: Mačak je osvojio drugo a Bane treće mesto. Polako pada noć, skuplja se publika, u osam sati preko videobima počinje prenos svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Atini. Gledamo otvaranje Olimpijade i odjednom sve je prepuno, i restoran i ponton, i obala.
Predstava može da počne. Za vreme predstave sevaju munje. Neće valjda.
Posle predstave i koncerta na terasi restorana svira odličan Mićin orkestar. Pitamo ih da li znaju nešto od Vojvođanskog bluz benda. Prvo ne znaju, ali nema problema, C-dur, G-dur i to je to, pesme benda zaista dobro zvuče u novom aranžmanu. Sada gosti ovog restorana mogu da naruče i tri kompozicije Vojvođanskog bluz benda.
Ratko i Mića Zlojutro su zadovoljni. Rasterani su sivi oblaci nad gradom. Pod hitno u Njujorku treba postaviti tablu za Kamenjar.