BROD TEATAR plovnim putevima Vojvodine 2004.

BROD TEATAR PLOVNIM PUTEVIMA VOJVODINE 2004.
… OVE GODINE PRVI PUT

Brod teatar ove godine započinje projekat PLOVNIM PUTEVIMA VOJVODINE sa željom da on preraste u tradicionalnu manifestaciju, neku vrstu letnjeg festivala koji bi obuhvatio sva vojvođanska mesta na kanalima i rekama do kojih se može doploviti. U nekoj ne tako dalekoj budućnosti, nadamo se da ćemo putovati i u Rumuniju, Mađarsku, Hrvatsku…
Ove godine putovanje će trajati dve nedelje. Želeli bismo da vec iduće godine traje bar mesec dana, a krajnji cilj je da traje celo leto. Ideja nam je da obiđemo što više plovnih puteva Vojvodine i da se na tom putu iscrta mapa Vojvodine, mapa naših duhovnih veza koje će, nadamo se, na taj način postajati sve dalje i razgranatije.
Ove godine putovaćemo splavom, katamaranom, sa pozornicom na kojoj ćemo igrati predstavu za publiku na obali.
Predstava je samo jedan deo druženja sa stanovnicima mesta koje ćemo posetiti. Brodom će putovati i reporteri, ekolozi, istraživači… Scena-brod će, pošto pristane, biti otvorena i za izložbe, književne večeri, modne revije, prijateljska i poslovna ćaskanja.
Veoma nam je drago što, organizujući ovogodišnju turneju, na svakom koraku nailazimo na zanimanje u mestima uz naše reke.

Ratko Radivojević

Predstava Ljubavno pismo Koste Trifkovića odigrana je:
5. avgust NOVI SAD gradski kej kod Kapetanije (premijera)
6. avgust SREMSKI KARLOVCI Udruženje ribolovaca
7. avgust TITEL Gradska plaža
8. avgust BEČEJ Stepenište
13. avgust KAMENJAR Restoran „Čarda“
14. avgust BEOČIN Restoran „Karaš“
15. avgust FUTOG Plaža
posle predstave svirao je VOJVOĐANSKI BLUZ BEND
Pomoć su nam pružili Grad, Pokrajina i brojni prijatelji.
Predstava se igra na katamaranu Milana Vrsajkova Mačka koga pokreću dva brodska motora i trabakula.

Cela akcija je bila veoma lepo ispraćena od strane najznačajnijih javnih glasila. Plovnim putevima Vojvodine plovili su i izveštači: Dnevnika, Građanskog lista, kao i titelskih Novosti. Medijski pokrovitelji su bili: dnevni listovi Dnevnik i Građanski list, Novosadska televizija Apolo, Radio-televizija Novi Sad, radio-televizija Jesenjin, Radio 021, kao i Radio Sajam. Veoma su nam pomogle i druge organizacije, što možete naći na stranici Pokrovitelji.

Utiske novinara možete pročitati na stranici Press Cliping.